söndag 20 mars 2011

Vem är då den lilla räkan? Strax, Fjompen, Pjompisen... Kärt barn har många namn. Ett "kärleksbarn" från Billingen, hingsten kom lös och resten är, som man säger, historia. Pappa Eterno är en riktig fullblodsarab, framgångsrik gallopör i Polen på sin tid, och en riktig snygging.
Mamma Sassa var efter gallopören Homosassa xx - Triple Crown-vinnare från Vägerstorps stuteri i Västergötland. Här som tvååring.

Sassas mamma hette Haysford Heiress, ett korsningssto som uppfödaren importerade från Wales. Hon var New Forest/British Sporthorse och var efter en hingst från Welton-linjen - duktiga fälttävlanshästar som alla stammar från Welton Gameful xx.

Strax mormorsfar, Welton Louis, var efter Welton Gameful och Lisa, som i sin tur var hälften engelskt fullblod, hälften Irish Draught. Strax är med andra ord arab, fullblod, ponny och kallblod! Han har fått fullblodsrompa, arabkors, ponnyhals, lång fullblodsnäsa, svängd arabnosrygg och ponnymule. Men nånstans måste det dölja sig en åsna, för han är enveten som en mula! 

2 kommentarer:

  1. Haysford Heiress är min ponny nu mera :)Gammal och lite små tokigt, hehe :D

    SvaraRadera
  2. Vad roligt!!! Skulle vara så roligt att se lite bilder. Om du har några, får du gärna mejla dem till mig. Mejladressen är ingrid@graden.com

    Vad kul!

    SvaraRadera