tisdag 26 juli 2011

Lag-SM

Jag fick äran att grooma för Emma på lag-SM, som gick av stapeln i Björkvik lördagen den 2 juli. Vi åkte ner redan på fredagen, eftersom besiktning och ryttarmiddag gick av stapeln då. Väl på plats träffade vi övriga lagmedlemmar - Bente Juhlin, Anne Bruckner, Johanna Wilstrand och respektive groomar. När ekipagen installerade sig i gäststallet, åkte vi groomar runt och rekade groomstoppen. Sen begav sig nästan hela ligan till Tolfta gård, där vi skulle sova. Det visade sig vara paradiset på jorden - små gulliga stugor som låg alldeles vid strandkanten.
Vi tillbringade kvällen före tävlingen på en brygga, med ett glas vin och lite kex som de förutseende groomarna hade tagit med sig. Helt magiskt! Sen var det uppgång klockan fem, och iväg till tävlingsplatsen.
Emma och Hero la upp tempot ordentligt med en gång, och pulsade in på rekordtid i varenda grind. Emma red med Anne Bruckner, och fick därför ta det lite lugnt i början på varje slinga för att vänta in henne. Allt gick som smort, vilket innebar att jag fick köra som en biltjuv mellan groomstoppen för att inte komma för sent. På sista slinga drog jag till och med ifrån Erik Bruckner!
Både Emma, Anne och Bente red så att det stod härliga till och Billingen ledde med 15 minuter inför sista slingan. Tyvärr så höll Hero på att vurpa på sista slingan och klappade till sig på vänster fram. Han blödde lite när de kom i mål, och när han hade hunnit känna efter lite så tyckte han att det var bäst att linka lite. Detta resulterade naturligtvis i en uteslutning, men herrjävlar vad duktiga de var! Det är bara att tjacka benskydd och på't igen! Laget kom ändå trea, vilket är en jättebedrift av alla inblandade, och det var en fantastiskt rolig helg. Man ska naturligtvis åka på de tävlingar som ligger så långt bort som möjligt, så att man måste sova natt :) Det var jättekul att träffa alla de andra i laget och deras groomar, och en lagtävling är ju en lagtävling. Det blir lite extra krydda! Här är det prisutdelning.
Dagen efter var Hero ohalt, pigg och glad. Strax och Paxzina, som blev väldigt upprörda när Hero blev instoppad i den röda åklådan på fredagen, blev alldeles till sig av glädje när lådan kom tillbaka på lördag eftermiddag. De förstod genast att Hero stod därinne, och kom galopperande i full fart och gnäggade som galningar. Och så säger de att hästar är korkade...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar